Adıyaman Süriye'deki acıya kayıtsız kalmadı

Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf ve derneğin katılımıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman Süriye'deki acıya kayıtsız kalmadı

Adıyaman'da kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından Kızılay Adıyaman Şubesi, Memur-Sen, Hayrat Vakfı, İHH, Safvan-Der, Veren El-Der, Diyanet Vakfı ve Yeryüzü Doktorlarının katılımıyla 'Sana İhtiyacım Var' yardım kampanyası başlatıldı.

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan ve ekonomik zorluklar yaşayan halka yönelik 'Sana İhtiyacım Var' adı altında başlatılan yardım kampanyası ile ilgili Adıyaman'daki STK'lar Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret ederek kampanya ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Mahmut Demirtaş, Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan dolayı başta çocuklar olmak üzere, özellikle kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak için ülkemiz genelinde yardım kampanyalarının düzenlendiğini dile getirerek, "Bu yardım kampanyası ilimizde de Kızılay Adıyaman Şubesi, Memur-Sen, Hayrat Vakfı, İHH, Safvan-Der, Veren El-Der, Diyanet Vakfı ve Yeryüzü Doktorları gibi birçok STK tarafından desteklenmektedir. Bu kampanya ile gerek ülkemizde gerekse Suriye toprakları içinde evini terk etmek zorunda kalmış insanların acısını dindirmek için bir nebze de olsa destek olunmuş olacaktır. Bizlerde Suriye halkına yardım yapmak isteyen Adıyaman'daki Sivil Toplum Kuruluşlarımıza destek olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber